Президент сусідньої Білорусі Олександр Лукашенко запропонував ввести шокуючий новий критерій для кандидатів на посаду міністра. Ппретендентам на посаду необхідно мати як мінімум трьох дітей.

Білоруський гарант висловив таку дивовижну ідею в ході щорічного звернення до парламенту. Виступ Лукашенка дивилися мільйони людей, в основному – по телебаченню. Обрані слухачі зібралися в залі Національних зборів – парламентарі, члени уряду, керівники великих підприємств. Виступ вже розібрали на цитати і розтиражували всі місцеві ЗМІ.

Лукашенко

Примітно, що білоруський лідер пообіцяв провести дострокові парламентські вибори в цьому році, а в наступному – президентські.

"Президентські вибори мають відбутися в 20-му році. У 20-му це і станеться, що б не сталося в нашій країні", – сказав він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Раніше Лукашенко оприлюднив заяву, що виставить свою кандидатуру. У разі перемоги він піде на шостий президентський термін. Серед виборчих обіцянок було і вже звичне для пострадянських країн – боротьба з корупцією

Однак звучала і неординарна і креативна ідея – розподіляти місця серед чиновників в уряді, враховуючи кількість дітей в їх сім'ї. Начебто хорошим керівником може бути тільки багатодітний батько або мати. Цікаво, що самого Лукашенка – троє синів. Очевидно, президент вважає свою сім’ю зразковою.

"От треба дивитися – ні дітей, ні трьох – не можеш бути там міністром або кимось ще", – пропонує Лукашенко.

Скількох дітей треба мати, щоб будувати економіку країни і як жити, Лукашенко пояснював білорусам понад дві години. А один із глядачів, депутат Ігор Марзалюк, так вражений президентською промовою, що розчулився до сліз. Він ледь не розплакався і вже став героєм соціальних мереж.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що Зеленського хочуть зняти з виборів.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Команда Зеленського терміново звернулася до українців: важливо знати кожному

Також "Знай.uа" писав про те, що Зеленському загрожує небезпека: Кошовий зробив термінову заяву.