У Німеччині родина фермерів відповідально підійшла до святкування Великодня. Вони створили справжній конвеєр для фарбування яєць.

Про це йдеться у сюжеті НТН.

За день родина Цембротів виготовляє декілька тисяч писанок. Цією справою вони займаються вже з 2008 року. За час великодніх свят вони продають близько 13 мільйонів розфарбованих яєць.

Родина вирощує курей, які дають яйця, але цього замало, аби задовольнити попит. Тому Цемброти купують яйця у сусідніх фермах.

"Ми фарбуємо тут 16 тисяч яєць за годину, а загальну кількість крашанок на Великдень вимірюємо мільйонами", - розповів син власника ферми Марсель Цемборт.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Яйця спочатку нагрівають парою. Після цього відразу наносять спиртовий барвник, після чого крашанки сушаться у спеціальній камері.

Цікаво, що крашанки йдуть не лише на прилавки магазинів, а й у зоопарки. Тварини також ласують яйцями, до яких додали жуків.

Мало хто знає про те, звідки взялася традиція фарбувати до Великодня яйця. Виявляється, перші згадки про яйця-крашанки зустрічаються в старовинному рукопису Х ст. Його було знайдено в бібліотеці грецького монастиря св. Анастасії. Православний рукопис свідчить про те, що після великодньої служби ігумен роздавав братії освячені яйця й казав: "Христос Воскрес!"

Крашанка
Крашанка

Згідно з давніми переказами, пасхальне яйце в християнстві нібито символізує труну Господню, де було поховано вічне життя. Адже навіть камінь, яким було закрито вхід до печери, де покоїлося тіло Ісуса Христа, був зовні схожий на яйце.

З давніх-давен у народі кажуть про те, що найкращий час для того, щоб пекти паски та фарбувати яйця - Чистий четвер. Але печуть паски та фарбують яйця тільки після купання, відвідування церкви й наведення виняткового порядку в оселі.

Нагадаємо, українцям розповіли, чого не варто нести до церкви та святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Великдень українці відпочинуть майже тиждень.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала кілька порад українцям, які дотримують посту перед Великоднем.