Фахівці повідомили тривожну новину, щось страшне відбувається у Тихому океані. Адже всього за місяць на пляжах Сан-Франциско знайшли відразу 4 трупа сірих китів, які були сильно виснажені і з абсолютно порожніми шлунками.

За словами експертів, до всього, було знайдено ще 3 мертві туші, однак їх, судячи з ран, погубили корабельні гвинти.

Відомо, що повз берегів Каліфорнії проходить шлях щорічної міграції сірих китів на Аляску. Вчені впевнені, виснаження китів свідчить про те, що їх звична їжа зникла.

Причиною для цього найімовірніше стало посилене танення арктичного льоду і підвищення температури світового океану. Виходить, що глобальне потепління, яке виникло через дії людей, губить ще один вид.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами деяких екологів, танення льоду створює вогнища теплої води вздовж каліфорнійського узбережжя, що порушує графік міграції сірих китів і впливає на їх їжу, якою є в основному анчоуси і сардини.

Місцеві рибалки вже не перший рік говорять про те, що риби тут стає все менше і сардин з анчоусами особливо. Їх вже періодично не вистачає навіть морським левам.

Як відзначають експерти, загиблі від гвинтів кити теж постраждали через зміни клімату. Адже вони стали шукати їжу ближче до берега і тому натрапили на кораблі. Коли вчені розкрили туші китів, то виявили, що жировий прошарок у них дуже тонкий, а шлунки зовсім порожні.

Міграція китів на північ починається взимку з регіону Мексики, а повз Каліфорнії сірі кити пливуть зазвичай в грудні. Ці ж кити виявилися на пляжах Сан-Франциско починаючи з березня місяця. Тобто вони сильно відстали від свого звичайного графіка.

Дослідники також виявили групу живих китів, які теж занадто довго затрималися біля берегів Каліфорнії, хоча до цього місяця вони вже повинні були бути в районі Аляски.

За словами патологоанатома морських тварин Падрейга Дьюнана з каліфорнійського Центру морських ссавців, ці кити дуже мало їли взимку і тому у них не вистачило сил для великої подорожі на північ.

Фахівці кажуть, що сірі кити, які вмирають з голоду дуже незвичайне явище, так як сірі кити і раніше періодично голодували під час важкої міграції, але їх трупів виснажених в такій кількості до цієї весни не знаходили.

Нагадаємо, фахівці з'ясували, що значне підвищення температури океану в західній Австралії може серйозно вплинути на тривалість життя дельфінів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знайдено спосіб зупинити глобальне потепління.

Також "Знай.uа" писав, стрімке прискорення погодних аномалій, які викликані глобальним потеплінням, спотворює уявлення людей про норму клімату.