"Укртранснафта" оголосила про призупинку транзиту російської нафти до Європи.

За даними "Інтерфакс-Україна", о 21:43 у четвер, у зв'язку з незадовільною якістю продукту, нафтопровід "Мозир – Броди" припинив транспортування.

В "Укртранснафті" розповіли, що вміст хлорорганічних сполук нафти Urals перевищує граничні показники, вказані в договорі про транзит, "у десятки разів". Через те, що Польща та Німеччина відмовилися приймати неякісну російську нафту, її транспортування призупинене.

У четвер про відмову забезпечувати транзит нафти, що постачається з Росії, оголосили Польща та Словаччина. Через аналогічну проблему призупинили білоруський нафтопереробний завод у Мозирі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами головного інженера компанії "Гомельтранснефть Дружба" Андрія Вериго, "нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті".

"Зберігається поставка нафти іншою гілкою в обсягах, необхідних для транзиту в напрямку України, це близько 40 тис. тонн на добу". Андрій Вериго

Глава білоруської державної компанії "Белнефтехим" Володимир Сізов заявив, що втрати Білорусі від зупинки заводу та магістральних нафтопроводів можуть сягнути 100 млн доларів США. У Мінську збираються стягнути ці кошти з винуватця – російської сторони.

Нагадаємо, що Польща відмовилася від поставок російської нафти через нафтопровід "Дружба". Ця нафта виявилася дуже низької якості, а крім того - забруднена, розповів головний інженер Гомельтранснафта Дружба Андрій Веріго.

У свою чергу, Веріго послався на компанію PERN, що відповідає за польська ділянка нафтопроводу. Там заявили, що нафтопереробні заводи в Польщі і Німеччині не можуть приймати і переробляти сировину з такими показниками. Пізно ввечері 24 квітня польський оператор припинив відбір нафти на невизначений термін.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" палата представників США прийняла законопроект, що дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що ЄС і США притиснули Путіна з-за України і Сенцова.