Український солдат Олександр Шумков, засуджений в Росії до 4 років загального режиму у справі "Правого сектора", був побитий співробітниками СІЗО-1 в Твері і в товариський ІК-4 в Торжку.

Про це він повідомив адвокату Роману Лизлова.

Наразі вже відомо, що співробітники СІЗО вивели українця з камери у душову кімнату і почали його бити згорнутим у рулон гумовим килимком, завдавши близько 15 ударів по різним частинам тіла.

Під час зустрічі з адвокатом українець зазначив, що відучуває сильний біль після побиття, проте боїться звертатись за медичною допомогою, черех страх повторної розправи.

Олександр Шумков

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того відзначається, що 22 березня по 2 квітня його тримали в камері площею 12 квадратних метрів з п'ятьма іншими арештантами.

"У приміщенні не було чим дихати, на стінах і стелі була цвіль, був присутній різкий запах вогкості", - описує Шумков умови в камері.

На етап з СІЗО-1 в Брянську 29-річного Шумкова забрали 21 березня. В товариський СІЗО-1 його поміщали по дорозі в колонію.

Вже після прибуття у колонію українця побили у черговий раз, коли представник колонії завдав Шумку кілька ударів палицею по ногах. При цьому він говорив українцеві:

"На, отримуй, це тобі за убитих співробітників "Беркута" на Майдані".

Українець повідомив адвокату, що у нього болять зуби, але йому не дають знеболюючих і не везуть до стоматолога.

Варто відзначити, що вирок українцю виніс 4 грудня 2018 року в.о. голови Севського райсуду Брянської області Віктор Рухмаков.

Відомо, що херсонець Шумков, служив у військовій частині № 4067 в селі Чорнобаївці Білозерського району, був оголошений винним за частиною 2 статті 282.2 КК (участь в діяльності екстремістської організації). 31 січня нинішнього року колегія Брянського облсуду в складі Інесси Бєлової (суддя-доповідач), Володимира Зенічева і Ольги Мазовії підтвердила рішення Рухмакова.

Відповідно до фабули документу російські слідчі знайшли "неспростовні докази" того, що українець протягом тривалого часу був охоронцем Дмитра Яроша.

Нагадаємо, українця кинули до путінської катівні через звичайне листування.

Як повідомляв "Знай.ua", кримський в'язень Балух написав емоційного листа українцям.

Також "Знай.ua" писав, що Павло Гриб пішов на радикальні заходи через вибори в Україні.

Зеленський - це український Макрон: якими будуть перші кроки нового президента України - Андрусів