У Угорщини і Словаччини є план дій у випадку, якщо з січня 2020 року транзит газу через територію України буде припинений.

Про це повідомляє прес-служба Угорщини.

транзит газу
транзит газу

"На даний момент між Україною і Росією не існує угоди про транзит газу на період, що починається з 1 січня 2020 року, і, відповідно, може легко скластися ситуація, коли постачання природного газу з Росії не будуть надходити в Угорщину чи Словаччину, і це те, до чого ми повинні готуватися", - каже міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто.

Петер провів переговори з міністром економіки Словаччини Петером Жигой. Він погодився приготувати план у випадку, якщо транзит газу через територію України буде зупинено.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

газ
газ

Вже у вересні створять робочу групу, в якій будуть приймати участь угорські та словацькі постачальники газу, транспортери і торговці, щоб забезпечити поставки газу цим країнам у разі найгіршого сценарію.

Варто нагадати, що "Укртранснафта" оголосила про припинення транзиту російської нефти з Європи.

За даними "Інтерфакс-Україна", о 21:43 у четвер, у зв'язку з незадовільним якістю продукту, нафтопровід Мозир – Броди" припинив транспортування.

В "Укртранснафті" розповіли, що вміст хлорорганічних сполук нафти Urals перевищує граничні показники, зазначені в договорі про транзит, "в десятки разів". З-за того, що Польща і Німеччина відмовилися приймати неякісну російську нафту, її транспортування призупинено.

У четвер про відмову забезпечувати транзит нафти, що поставляється з Росії, оголосили Польща і Словаччина. З-за аналогічної проблеми призупинили білоруський нафтопереробний завод в Мозирі.

За словами головного інженера компанії "Гомельтранснафта Дружба" Андрія Веріго, "нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті".

Нагадаємо, Ще одна країна відмовилась від "дарів Путіна"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Команда Зеленського терміново звернулася до Нафтогазу і Кабміну

Також "Знай.ua" писав про те, що Газпром знайшов лазівку через Україну