Нещодавно світ сколихнули моторошні теракти у Шрі-Ланці. Після цього влада країни ввела заборону на носіння одягу, що прикриває обличчя. Обмеження запровадять вже від понеділка, 29 квітня.

Про це повідомив президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена. Відповідне рішення вже схвалив уряд.

Маїтріпала Сірісена також додав, що використає закон про надзвичайний стан, щоб запровадити обмеження на носіння одягу, що прикриває обличчя. За його словами, будь-який подібний одяг, заважає ідентифікації особи та буде заборонений для забезпечення національної безпеки.

силовики на Шрі-Ланці
силовики на Шрі-Ланці

При цьому назв нікаба і бурки — традиційного мусульманського одягу — президент окремо не згадав. Проте нові правила сприймаються саме як спосіб обмежити їх носіння. Вважається, що лише невелика кількість місцевих жінок носять нікаби й бурки, які закривають обличчя. Варто зазначити, що населення Шрі-Ланки - 21 мільйон людей. Близько 10% з них складають мусульмани.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Минулого тижня ідею заборонити такий тип одягу висунув один з місцевих депутатів. На його думку, це рішення має бути схвалене задля забезпечення безпеки.

Теракт на Шрі-Ланці

Ситуація на Шрі-Ланці, досі лишається напруженою. Десятки підозрюваних були арештовані, проте влада повідомляє, що велика кількість бойовиків і досі перебувають на свободі.

У поліції також зазначили, що як мінімум один з вибухів у церкві став результатом атаки смертника. Представник поліції Руван Гунаскера заявив: "Ми продовжуємо розслідування і не можемо поки назвати групи або окремих осіб, відповідальних за атаки".

Теракт на Шрі-Ланці

Для підвищення безпеки правоохоронці ввели комендантську годину – вона триватиме до 6:00 ранку понеділка за місцевим часом. Також обмежили використання соціальних мереж після того, як у них поповзли чутки про інші вибухи.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в мережі показали фото передбачуваного терориста-смертника, який був винуватцем теракту на Шрі-Ланці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", страшний вибух на популярному курорті перетворився на братську могилу: подробиці.

Також "Знай.uа" писав: врятувати сина чи доньку: чоловік під час терактів на Шрі-Ланці робив найстрашніший вибір у житті.