У мережі вперше за останні п'ять років з'явилася відеозапис з лідером угруповання Абу Бакром аль-Багдаді.

Відповідний ролик був опублікований Al-Furqan Media, засіб масової інформації терористичної організації "Ісламська держава" (ІД, заборонена в багатьох країнах). Про це у Twitter повідомляє організація SITE Intelligence Group, яка відстежує публікації джихадистів в мережі.

За словами директора SITE Intelligence Group Рити Кац, це перший з липня 2014 року випадок, коли ІД публікує кадри з аль-Багдаді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Востаннє лідер угруповання був показаний в ході проповіді в іракському Мосулі, який в той час перебував під контролем терористів.

Нагадаємо, що на місці постраждалого будинку на сході Шрі-Ланки знайшли трупи 15 осіб, серед яких шестеро дітей.

"Всього 15 тіл, включаючи шість чоловічих і три жіночих і шість дитячих, знайдено в будинку, котрий вибухнув в Сейнтамаруту", − стверджує видання.

За добу на острові були затримані 20 осіб, яких підозрюють у терактах. Телеканал News First опублікував кадри, на яких відображені обшуки в будинку у передбачуваних терористів.

Раніше ми писали, що силами СБУ під Одесою був затриманий іноземець, що перебуває в розшуку Інтерполу. Він звинувачується в терористичній діяльності на території Сирії у складі "Ісламської держави".
"Громадянин однієї з країн Середньої Азії незаконно прибув на територію України, щоб уникнути притягнення до кримінальної відповідальності за участь в бойових діях на території Сирії у складі збройних формувань міжнародної терористичної організації "Ісламська держава", - кажуть у спецслужбі.