В Арктиці норвезькі рибалки виявили білуху із кріпленням для камери. На кріпленні був надпис "Обладнання Санкт-Петербурга". Про це пише The Associated Press.

Норвезькі військові висловили думку, що білуха припливла з російської військової бази, де її тренують. Це викликало неабиякий інтерес у Норвегії. Адже існує можливість підготовки росіянами тварин з військовою метою.

"Це ручна тварина, яка звикла, щоб її годували, тому вона вступила в контакт з рибаками. Питання в тому, чи зможе вона вижити, якщо шукатиме їжу самостійно. Ми бачили випадки, коли у інших китів, які були в російській неволі, справи йшли добре", - повідомив професор кафедри арктичної та морської біології Арктичного університету Норвегії в Тромсе Аудун Рікардсен.

Науковець також підкреслив, що досі не було жодної інформації про можливе використання китів росіянами з військовою метою.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки
Показати ще

Коли кита хотіли спіймати, він постійно вислизав від людей, але його заманили за допомогою філе тріски. Послабити ремені з борту човна не виходило, і в підсумку один з рибалок спустився у воду в гідрокостюмі. Йому вдалося зняти з білухи прикріплене ременями обладнання, після чого кит поплив геть.

Варто зазначити, що за часів СРСР такі програми активно застосовувалися із дельфінами. Їх вчили шукати підводні міни та закладати вибухівки.

Директор Приморського центру підводних досліджень Євген Полухін повідомив, що білухи цілком можуть переносити на собі до 100 кілограмів вантажу.

"Тварини застосовуються в більшості своїй для розстановки маяків стеження. Тварині ставиться завдання пройти в певний квадрат і скинути з себе маяк. Або це мимовільне відстібання буя в певній точці", – говорить експерт.

З їх допомогою можна зчитувати інформацію про підводні човни і бойові кораблі, які проходять повз.

Нагадаємо, шпигун Всесвіту показав фото гігантського космічного метелика: ви будете у захваті.

Як повідомлялося, NASA випробувало двигуни Orion в екстремальних ситуаціях. NASA показало випробування двигунів Orion на випадок непередбачених обставин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на поверхні Марса зробили незвичайний знімок. На кадрах зафіксували невідомий об'єкт, який схожий на людину. Фото зробив робот космічного агентства Opportunity.