У Каракасі проходять масові протести, які почалися відразу після відеозвернення лідера опозиції Хуана Гуайдо. Він оголосив про "фінальну стадію" операції з повалення президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

В інтернеті з'явилися відео, на яких чути стрілянину, після чого один з телеканалів показав ролик, як військовий автомобіль без зупинки в'їхав у натовп протестувальників. Колумбійський телеканал Caracol Televisión повідомляє, що в столиці Венесуели почалися вуличні бої. Після багатогодинного мовчання Ніколас Мадуро заявив, що він розраховує на народ і військових. Президент Венесуели заявив: "Я закликаю до максимальної народної мобілізації для захисту законної влади".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, що ситуація у Венесуелі загострилася 23 січня, коли Гуайдо на тлі масових акцій протесту оголосив себе тимчасовим президентом. Його легітимність визнали США, а також ряд країн Латинської Америки та Європи. Росія, в свою чергу, підтримала чинного президента Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що лідер опозиційного парламенту і самопроголошений "президент Венесуели Хуан Гуайдо заявив на весь світ про старт фінальної фази операції "Свобода". Опозиція планує остаточно повалити правлячі політичні сили країни. Гуайдо написав в соцмережі: "Зараз я зустрічаюся з основними військовими з'єднаннями наших збройних сил, що знаменує початок фінальної фази операції Свобода".

Як повідомляв портал "Знай.uа": Венесуела живе в умовах тотального блекауту. У Каракасі третій день немає електрики. Вуличне освітлення зберігається тільки в районі Військового музею, де знаходиться саркофаг з тілом колишнього глави держави Уго Чавеса. Також деякі готелі працюють на генераторах, щоб забезпечити електрикою постояльців.

Також "Знай.uа" писав, що сонце в Колумбії світить протягом усього року, а час року не змінюється - цим і пояснюється інтерес мандрівників. Але, що стосується постійного життя в країні, то тут є свої тонкощі, про яких розповів Калацинський Ростислав - український журналіст, який приживает в Боготі.