Скандально відомому російському співаку Григорію Лепсу заборонили в'їзд до Литви.

Про це повідомляє агентство BNS.

За інформацією місцевих ЗМІ його офіційно внесли до переліку небажаних осіб.

Варто відзначити, що відносно співака були застосовані санкції, що вступили у силу ще минулого року та пов'язані з так званим "законом Магнітського". Відзначається, що рішення про заборону Лепсу відвідати Литву підписав особисто міністр внутрішніх справ країни Еймутіс Місюнас після звернення глави МЗС Лінаса Лінкявічюса.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"З урахуванням пропозиції міністерства закордонних справ ми підтверджуємо, що міністр внутрішніх справ Еймутіс Місюнас у вівторок підписав указ, яким прийнято рішення не дозволяти цій особі в'їзд до Литовської Республіки", - повідомила BNS представник глави МВС зі зв'язків з громадськістю Єва Дірмайте.

Також литовські урядовці відзначити, що "те, що інкримінується йому в США, є достатньою причиною внесення і в наші списки".

Варто нагадати, що політолог Михайло Давидюк відповів на ряд актуальних запитань українців, які стосуються подвійного громадянства та назвав ризики, пов'язані з ним.

"Відомо, що наразі від 10 до 20 мільйонів українців проживають за кордоном. Хтось із них народився в іншій країні, а хтось поїхав на заробітки і не повернувся. Відчувають вони себе українцями не менше ніж ті, які проживають вдома, але повністю користуватись правами не можуть. Подвійне громадянство в Україні забороняється, але й суворого покарання за це немає. Тож я відповім на запитання, чи можливо подвійне громадянство в Україні", - відзначив Давидюк.

Нагадаємо, перед святкуванням Дня Перемоги у Росії почали активно продавати георгіївські стрічки, але підійшли до цьому досить креативно. У місті Нижній Новгород місцевий житель знайшов у магазині символіку "великої перемоги" зі свастикою.

Як повідомляв "Знай.ua", російська співачка Наташа Корольова, якій заборонено в'їзд в Україну через підтримку путінської влади, опублікувала в Instagram новий цікавий допис. Так, знаменитість опублікувала відео, на якому пройшлася по головній вулиці Києва - Хрещатику, виконавши радянську патріотичну пісню "Широка страна моя родная ...".

Також "Знай.ua" писав, що російський уряд опрацьовує поправки в законодавство, що стосуються транзиту підсанкційних українських товарів через РФ на територію Казахстану і Киргизії.

Зеленський повинен виправдати очікування людей - посадити у в'язницю корупціонерів. Пальчевський