У Росії вперше після страшної катастрофи з пасажирським літаком Sukhoi Superjet 100 (Москва-Мурманськ) компанії "Аерофлот" слідство озвучило головну причину аварії. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Слідчі вважають, що першопричиною трагедії могли стати дії пілотів. Так, вони, не виробивши паливо з явним перевищенням швидкості здійснили посадку в аеропорту "Шереметьєво". Саме це призвело до пошкодження повітряного судна і викликало подальше пожежа.

Також наслідок детально розбирає дії наземних служб. Так, можливо вони оперативно не відреагували на подію.

Крім того, експерти Міждержавного авіакомітету займаються розшифровкою параметричного і мовного самописця згорілого літака. Остаточно можна буде говорити про причини і винних у трагедії тільки після того, як й відбудеться аналіз інформації, яка збереглася на приладах.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як стало відомо, в повітряне судно після вильоту з Москви до Мурманська в небі вдарила блискавка, в результаті чого було втрачено радіозв'язок, а лайнер перейшов в режим прямого управління.

Це сталося приблизно о 19 годині за місцевим часом.

Літак "Superjet-100" летів зі столиці Росії Москви в Мурманськ. Проте незабаром після зльоту один з пасажирів помітив загоряння. Повітряне судно повернулося в "Шереметьєво". Лайнер почав заходити на вимушену посадку. Однак приземлитися вдалося не з першого разу. Очевидці повідомляють, що з другої спроби літак вдарився шасі об землю, а потім носом про посадкову смугу. Після цього лайнер загорівся.

Нагадаємо, людям розповіли, що таке Sukhoi Superjet.

Як повідомляв Знай. ua, Путін розлютив росіян словами про трагедію в Шереметьєво.

Знай. ua писав, що відновлено повну хронологію подій трагедії в Шереметьєво.