У мережі з'явилася розшифровка переговорів між пілотами літака Sukhoi Superjet-100 і аеропортом. Як відомо, 5 травня у московському аеропорту "Шереметьєво" сталося загоряння на лайнері, у результате якого загинула 41 людина.

На записи пілот трагічного літака Денис Євдокимов повідомляє про удар блискавки і називає його несуттєвим. Потім екіпаж передав аеропорту сигнал Pan-Pan. Він означає, що існує загроза, але негайна допомога не потрібна, адже загрози для життя людей і цілісності літака немає. Для більш значної загрози пілоти посилають сигнал Mayday.

"Pan-Pan, Pan-Pan, Pan-Pan! Робоче гніздо. "Аерофлот" 1492. Москва підхід. Москва підхід. Просимо повернути. 1492, втрата радіозв'язку і літак горить від блискавки", - сказав пілот.

Командир лайнера уточнив, що втрачено радіозв'язок і автоматичне керування. Після посадки палаючого літака працівник аварійної служби вилаявся. На місце було відправлено всього 1 пожежну машину.

"Пожежна машина, дозволяємо виїзд на смугу 24 до аварійного борту", - сказав один із співробітників.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Пізніше фахівець заявив, що бачить дим і полум'я. Він попросив відправити на місце додаткові пожежні машини і карети швидкої допомоги.

- Іду до місця, спостерігаю, сильний дим чорний і язики полум'я. Як мене зрозуміли? Прийом. Викликайте додаткові сили гарнізону та швидку допомогу.

- Взяли, викликаємо.

- Доповісти обстановку, що сталося?

- Ми на місці.

- Сили прибули, працюють 3-й стріла і 10-й стріла, і з першого старту подано.

- Прибули до місця, подано лафетні стволи.

- Прибули до місця, пасажирів не спостерігаю, обстановку не можу поки що сказати людям.

Далі співробітники обговорюють процес порятунку пасажирів.

"Всередині літака виявлено близько 10 трупів, сталося обвалення фюзеляжу, його обстежують ще, поки точне число сказати не можуть, один загиблий знаходиться поруч з літаком", - заявив працівник аварійних служб.

Нагадаємо, у М'янмі пасажирський літак розірвало на три частини.

Раніше Знай.ua повідомляв, героїчний вчинок пасажирки у Шереметьєво обернувся трагедією для її сім'ї.

Також Знай.ua писав, бортпровідник розповів усю правду про "Аерофлот".