У Австралії стався вельми тривожний випадок. Так студент однієї з льотних шкіл втратив свідомість під час навчального польоту, катастрофи вдалося уникнути завдяки системі автоматичного пілотування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання ABC, яке посилається на місцеве бюро транспортної безпеки (ATSB).

Чотиримісний літак Diamond DA40 виконував тренувальний політ з Порт-Огасти до Парафілду. Пілот-стажер відчув головний біль і включив автопілот. Потім він втратив свідомість – протягом 40 хвилин з ним не могли встановити зв'язок. Після він прийшов до тями і за допомогою диспетчерів зміг посадити літак. Як повідомляють журналісти, напередодні польоту стажер "неспокійно спав і не зміг як слід відпочити, а також тільки-тільки відновився після застуди. До того ж, перед польотом він не поснідав.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Передбачається, що чоловік на кадрах, – це пілот компанії China Airlines з 20-річним стажем, який у момент зйомки сидів за штурвалом Boeing 747. На камеру колегу зняв другий пілот, в результаті чого обидва льотчика були покарані за порушення правил безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу, 8 травня, в аеропорту М'янми сталася катастрофа пасажирського літака авіакомпанії Biman (Бангладеш). Про це стало відомо з повідомлення місцевого ресурсу The Myanmar Times. Згідно з попередніми даними, літак з'їхав з посадочної смуги в Міжнародному аеропорту Янгона і згодом розвалився на три частини. Як повідомляється, у момент аварії на борту були 33 пасажири. В результаті події 30 людей отримали травми різного ступеня тяжкості, при цьому 15 з них - госпіталізовані.

Нагадаємо, бортпровідник розповів всю правду про "Аерофлот": посилання, небезпечні суперджети і смертельна небезпека для пасажирів.

Як повідомляв Знай.uа Дивись! Ой, ***: з'явилася розшифровка переговорів екіпажу з диспетчерами Шереметьєво.

Знай.uа писав, катастрофа в Шереметьєво: слідчі розповіли, чия помилка коштувала десятки життів.