Американські вчені розробили, створили та успішно випробували 45-кілограмову високоточну ракету R9X. Відомо, що дане озброєння вражає ціль металевими лезами, які викидаються з корпусу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Wall Street Journal.

Журналісти, посилаючись на власні джерела в адміністрації США, запевняють, що ця засекречена система є модифікацією ракети Hellfire. Вона важить більше 45 кг і не має боєголовки в загальноприйнятому сенсі.

Ракета має шість лез, які викидаються з корпусу за кілька секунд до зіткнення з ціллю, що дозволяє точно уразити ціль і вберегти від пошкоджень навколишні об'єкти і мирних жителів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Джерела також зазначають, що ракета має довжину близько 1,5 м і використовується нечасто, тільки при виникненні "особливих обставин". Наприклад, такими обставинами можуть бути необхідні удари по терористичних угрупованнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ завадили зробити спецслужбам Росії теракт на одному з арсеналів ЗСУ. Про це передає прес-центр СБУ.

"Співробітники військової контррозвідки СБУ запобігли підготовці спецслужбами РФ терористичного акту на одному з арсеналів Збройних сил України, на якому зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет і боєприпасів", – кажуть у спецслужбі.

З'ясувалося, що росіяни завербували співробітника арсеналу, щоб зробити диверсію.

"Вони використовували методи психологічного впливу і тиску, загрожуючи безпеці родичів службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу", – зазначається в спецслужбі.

Нагадаємо, землянам запропонували вихідні на Марсі і прогулянку по Місяцю, квитки доступні кожному: фантастика стала реальністю.

Як повідомляв Знай.uа у мережі з'явилося відео палаючого "дракона" Ілона Маска: справжня аномалія.

Знай.uа писав, нове дітище Ілона Маска підкорило космос: неймовірне відео від SpaceX.