Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек засудив візит депутата від Комуністичної партії Чехії Моравії Зденека Ондрачека в тимчасово окупований Донецьк. Про це він написав у своєму Twitter.

"Депутат Ондрачєк ганьбить Чехію. Під час цього візиту він офіційно не уявляв Чеську Республіку", - наголосив чеський міністр.

Він також зазначив, що крім відео з цим "успіхом", не знає, якою була мета поїздки.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він мав на увазі відео, яке після візиту чеського депутата опублікували в соцмережах з підписом "Делегація Чехії прибуває", а ватажок терористів Денис Пушилін названий "президентом Донецької народної республіки".

Посол України в Чехії Євген Перебийніс подякував главу МЗС Чехії за засудження візиту і висловив сподівання, що парламент Чехії також засудить поїздку Ондрачека.

"Це прикро, коли хтось порушує міжнародне право, прикриваючись прапором і гімном дружньої до України Чехії" - написав він.

Нагадаємо, Чехії Конституційний суд постановив, що в діях готелю у місті Острава, який відмовився поселяти громадян Російської Федерації без письмової заяви із засудженням анексії Кримського півострова, дискримінації не було.

Про це стало відомо завдяки повідомленням "Радіо Свобода".

За інформацією журналістів, також скасовано штраф, який був накладений на фірму-господиню готелю. Тепер справа повертається на повторний розгляд до Вищого адміністративного суду Чехії. Конституційний суд встановив, що про дискримінацію могла б йти мова, якщо клієнтів відмовлялися селити за мотивами ненависті, очевидної сваволі або з приниженням гідності.

Нагадаємо, кримський міст охопив небачений колапс: сотні людей опинилися в заручниках ситуації.

Як повідомляв Знай.uа, Україна звернулася до Радбезу ООН з-за скандального указу Путіна.

Знай.uа писав, Кравчук вручив Зеленському "дорожню карту" по Криму.