Організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2019" допустили помилку у нарахуванні балів конкурсантам під час гранд-фіналу. Помилку спричинило те, що національне журі Білорусі усунули від голосування.

Про це йдеться в офіційній заяві Європейського мовного союзу (EBU).

"ЕВU може підтвердити, що в результаті стандартної практики перегляду ми виявили, що через людську помилку був використаний некоректний середній результат. На знак поваги до артистів і членів ЕВU ми хотіли б скорегувати фінальні результати відповідно до правил", – йдеться в заяві організаторів конкурсу.

Представники ЕВU додали, що перерозподіл балів не вплинув на трійку переможців. Тому переможець конкурсу залишився незмінним - це представник Нідерландів Дункан Лоуренс.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Виправлені результати: Нідерланди (498 очок), Італія (472 очка), Росія (370), Швейцарія (364), Швеція (334), Норвегія (331), Північна Македонія (305), Азербайджан (302), Австралія (284), Ісландія (232), Чехія (157), Данія (120), Кіпр (109), Мальта (107), Словенія (105), Франція (105), Албанія (90), Сербія (89), Сан Марино (77), Естонія (76), Греція (74), Іспанія (54), Ізраїль (35), Білорусь (31), Німеччина (24), Великобританія (11).

Зазначимо, що організатори конкурсу усунули від голосування Білорусь. Представники національного журі з країни допустили поширення інформації про результати голосування в мережі. Білоруська делегації на чолі з продюсером Віктором Дробишем, який продюсує учасницю від Білорусі - співачку Zena, отримала санкції від організаторів.

Нагадаємо, учасник "Євробачення-2019" від Росії Сергій Лазарєв поскаржився на упереджене ставлення журі до себе. На думку артиста, це позначилося на підсумках конкурсу.

Як повідомляв "Знай.uа" Осадча і Сердючка підкорили Ізраїль пляжною вечіркою: "За Євробачення".

Також портал "Знай.uа" писав, Євробачення 2019 у яскравих фото: провал Лазарєва, провокація Мадонни та екстаз переможця.