Причиною загибелі пасажирів російського літака Sukhoi Superjet 100, яка відбулася 5 травня в московському аеропорту Шереметьєво, могли стати відкриті задні двері лайнера.

Про це заявили експерти на підставі доповіді, який опублікував Міждержавний авіаційний комітет, пише Обозреватель.

"Задні ліві двері пасажирської кабіни відсутні (згоріли). Важіль навішування знаходиться у відкритому положенні. Планка аварійного трапа знайдено в уламках літака на землі", – заявили експерти.

Зазначається, що дана фраза в доповіді не інтерпретується, однак у фахівців і слідчих є підстави вважати, що відкриття задніх пасажирських дверей спровокувало сильне задимлення салону і швидке поширення вогню, що і призвело до великої кількості жертв.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Бортпровідник, намагаючись врятувати пасажирів, відкрив задні двері – але саме це послужило причиною моментального задимлення салону. Якби задні двері залишалася закритою, вогонь і дим проникав у салон літака набагато повільніше. А так дим затягувало в салон. Пілоти так вентилюють салон – відкривають задню і передню двері", – зазначив один з експертів.

Знайшлося і ще одне підтвердження цієї версії: двері в багажний відсік залишалися закритими, в результаті чого багажне відділення постраждало не так сильно, як пасажирський салон.

Нагадаємо, просять заборонити польоти на на літаку Sukhoi Superjet, загоряння якого забрало життя як мінімум 41 людини у Шереметьєво.

Раніше Знай.ua повідомляв, основною причиною загибелі людей хвостовому відсіку "Superjet-100" стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

Також Знай.ua писав, у мережі з'явилося відео, як працівники аеропорту "Шереметьєво" відреагували на палаючий літак "Superjet-100".