Саміт G20 офіційно стартував в японській Осаці з невеликим запізненням: президенти РФ і ПАР Володимир Путін і Сиріл Рамафоса затрималися на двосторонній зустрічі. В рамках саміту пройдуть переговори Путіна і Трампа.

Путін та Трамп
Путін та Трамп

Проте, ЗМІ відзначають, що Дональд Трамп і Володимир Путін встигли поспілкуватися неофіційно, "на ногах", ще до початку саміту. Перед початком першого робочого засідання пройшла традиційна для подібних заходів церемонія фотографування. На яку президент США І Росії прийшли разом і жваво розмовляли.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Лідери країн встигли обмінятися парою фраз перед початком першого робочого засідання. Після чого Трамп поплескав Путіна по плечу.

Прес-секретар російського президента повідомив, що ніяк серйозних питань не вирішувалося. Лідери держав тільки привітали одне одного.

Трамп перед поїздкою в Японію заявив журналістам, що очікує "хорошоїго розмови" з Путіним. При цьому американський лідер додав: "Але що я скажу, це не ваша справа".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ця зустріч стала третьою для Трампа і Путіна і першою з грудня 2018 року, коли Трамп скасував переговори з главою РФ в Аргентині.

Зазначимо, що саміт буде проходити 2 дні. Його перше засідання буде присвячене питанням глобальної економіки, торгівлі та інвестицій.

Нагадаємо,стало відомо, що заважає зустрічі Зеленського та Трампа.

Раніше Знай.ua повідомляв, Де Ніро, Стівен Кінг і Лоуренс Фишборн потужно виступили проти Путіна.

Також Знай.ua писав, Трамп офіційно оголосив про початок своєї передвиборчої кампанії.