Ставши членом королівської родини, жінки повинні слідувати етикету ат правилам, які століттями панували в палаці. З цим також зіткнулися Кейт Міддлтон та Меган Маркл, вийшовши заміж за британських принців.

Крім гардеробу, герцогині повинні дотримуватися також певних правил лексики. Їм далеко не всі слова можна вживати, навіть якщо вони на перший погляд, звичайні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Кейт Міддлтон

Соціальний антрополог і автор книги Watching the English: The Rules of Hidden English Behaviour Кейт Фокс вивчила лінгвістичні особливості королівської сім'ї. Письменниця зазначила, що монархи не використовують кілька слів, які для товариства здаються абсолютно нормальними.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Наприклад, приносячи вибачення, монархам не можна говорити "пардон" замість цього потрібно вжити саме просте англійське вибачення sorry. Герцогам і герцогиням слід уникати прикметник "шикарний" (posh).

"Герцоги не називають предмети шикарними. Для цього вони споживають прикметник "розумний" (smart). Слово "шикарний" вони іноді використовують між собою в жарт", - помітила Фокс.

У лексиконі герцогів і герцогинь немає слова "парфум" представники правлячої в Британії сім'ї використовують більш нейтральне слово scent. Вони також ніколи не використовують слово "чай" (tea) жителі палацу називають чайну церемонію вечерею або supper.

"чорний лексичний список" також потрапили слова "туалет" варто сказати "вбиральня" (lavatory або loo).

"Слово "туалет" заборонено палацовим протоколом за історичних причин воно прийшло в Британію з Франції», доповнила журналістка.

У палаці також не вживають слово lounge. Кімната для відпочинку у них називається sitting room. У цей список також увійшли американізми mum і dad. Наприклад, принц Джордж називає батьків mummy і pops.

Так, дійсно, у королівських осіб є багато обмежень, проте вони все намагаються жити сучасним звичайим життям. Поступово деякі старі традиції зникають, а натомість приходять інші.

Наприклад, Меган Маркл і принц Гаррі оберігають сина від сторонніх очей, вони хочуть зберегти синові право на часту життя. А також пара відмовилась від титулів, їх первісток не буде принцем і вони сподіваються, що він зможе жити житям звичайної людини.

Нагадаємо, Меган Маркл вирішила не знайомити своїх родичівз сином Арчі.

Як повідомляв Знай. ua, кортеж Міддлтон і принца Вільяма спровокував ДТП.

Також Знай. ua писав, що Міддлтон припустилася фатальної помилки.