Група експертів-криміналістів, 20 липня отримала кістки з двох вмістилищ, де зберігають мощі у стінах Ватикану. Так, розкопки провели у рамках розслідування, спрямованого на розкриття справи дівчини, яка зникла в 1983 році.

Отримавши анонімного листа Ватикан на початку цього місяця відкрив дві гробниці на крихітному Тевтонському кладовищі - там сподівалися знайти тіло Емануели Орланді, дочки ватиканського службовця.

Водночас експерти зіткнулися з новою загадкою. У гробницях не було знайдено нічого. Навіть кісток двох німецьких принцес XIX століття, які повинні були бути там поховані.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Внаслідок додаткових пошуків виявили два оссуарії, розташованих під тротуаром в районі Папського Тевтонського коледжу, прикриті люком.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Церковники вважають, що залишки принцеси Софі фон Гогенлохе, яка померла в 1836 році, і принцеси Карлоти Федерики Мекленбургской, яка померла в 1840 році, могли перемістити в ході робіт на кладовищі і не повернути на своє початкове місце.

Сім'я Орланді отримала анонімний лист раніше в цьому році, яке вказувало, що тіло Емануель може бути заховано на Тевтонському кладовищі, біля статуї ангела, що тримає книгу з написом "Спочивай з миром".

Орланді була дочкою ватиканського поліцейського. Останній раз її бачили, як вона йшла з уроку музики. Протягом десятиліть висувались різні теорії про те, хто її викрав і чому так і не знайшли її тіло.

Протягом десятків років справу Орланді пов'язували з численними версіями, починаючи від спроби вбити папу Івана Павла II до фінансового скандалу з банком Ватикану і кримінального злочину в Римі.

Аналіз останків показав, що вони датовані раніше 1964 року і належали чоловікові. Однак у листопаді поліція провела новий огляд в будівлі посольства Святого Престолу в Римі і виявила нові елементи людських останків.

Нагадаємо, жахлива знахідка перелякала українців, просто біля церкви: "Людські кістки та черепи".

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені назвали справжню причину виникнення пірамід.

Також "Знай.uа" писав, археологи натрапили на страшну могилу вагітної жінки.