Прикордонники КНДР затримали російське судно з 17 моряками. Сейнер "Сянхайлинь-8", за інформацією місцевих ЗМІ, знаходився в 100 км від берега, але влада КНДР звинуватила росіян у порушенні зони "військового охорони". Моряків вже тиждень тримають в каютах і не дають виходити на палубу.

Інцидент стався в ніч з 16 на 17 липня, коли судно прямувало на промисел. Північнокорейці зупинили сайнер у 53 милях від берега (майже 100 км) від берега, хоча в Конвенції ООН з морського права територіальними водами вважається зона в 12 морських миль від берега.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Вимкнули всі засоби зв'язку, відібрали телефони та конвоювали в порту Вонсан. Сьогодні у нас там побував представник російського посольства — від нього і дізналися", пишуть местые журналісти.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, піратських берегів полум'я пожирає український корабель, екіпаж несе втрати.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські герої змусили найманців Путіна пошкодувати, що народилися на світ.

Також портал Знай.ua писав, українці потужно підтримали полонених моряків у російському суді, оплески не вщухали.