У суботу, 27 липня, в Москві пройшла акція протесту за допуск опозиційних кандидатів на вибори в Мосміськдуму. На мітинг жорстко відреагували силовики. Було затримано, за різними даними, від 1074 до 1373 людей.

В суботу активістів затримували жорстко. Валили на асфальт, били кийками, копи не церемонились ні з ким.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Суть протесту

8 вересня в Москві заплановані вибори Мосміськдуму (аналог Київради). Для участі потенційний кандидат має зібрати підписи 3% місцевих жителів. Абсолютне число, в залежності від району, різне - в середньому це 5 тисяч підписів.

Кандидати від ліберальної опозиції виконали вимогу закону, однак їх не зареєстрували, бо підписи визнали недійсними.

З метою відстояти право брати участь у виборах опозиціонер Олексій Навальний закликав москвичів виходити на мітинг. Сам він відвідати акцію не зміг - за цей заклик він був затриманий за три дні до протесту під час пробіжки біля свого будинку, і суботу провів в ізоляторі.

Офіційно МВС повідомило про 3,5 учасників мітингу 27 липня, але візуально їх було більше. Головний слоган протесту - "Думайте!".

Існує думка, що ядро прихильників Навального - це школярі старших класів. Але це пересмикування. Прихильники опозиціонера - дійсно не "бабусі Юлії Тимошенко", але і не зовсім діти. В основному це молодь - студенти і молоді фахівці. Вони виходять на акції не за гроші, а за переконаннями.

Нагадаємо, вибухи, ОМОН, крики й стони: на мітингу в Москві росіян б'ють і принижують, коїться пекло.

Також "Знай.uа" писав, що йому кінець: "Путіна час міняти", - Дудь закликав росіян виходити на вулиці.