Понад 30 танків і стільки ж бронемашин Російської Федерації, які Кремль безкоштовно відправив у Сербію, опинилися арештовані властями країни НАТО Румунії.

Влада Румунії заблокували постачання Сербії російських танків і бронетранспортерів, передає румунський канал Digi24.

За даними каналу, на річці Дунай зупинили транспорт, на якому знаходилися танки "Т-72Б3" і бронемашини "БДРМ-2", призначені для сербських збройних сил.

БТР
БТР

Техніку заарештували і конфіскували. Поки незрозуміло, яке саме порушення виявлено при її транспортуванні. За попередніми даними, на річці Дунай зупинили транспорт, на якому знаходилися танки Т-72Б3 і бронемашини БДРМ-2, призначені для сербських збройних сил. Техніку заарештували і конфіскували. Поки незрозуміло, яке саме порушення виявлено при її транспортуванні.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

ТАСС припускає, що арешт може бути пов'язаний з порушенням норм транспортування. Згідно з ними, доставку по Дунаю може організовувати тільки місцева компанія - а ні одна із них не взялася виконувати замовлення через антиросійські санкції Євросоюзу.

30 танків і стільки ж бронемашин російське держава поставляє в Сербію на безоплатній основі. Також телеканал нагадав, що в 2016 році Росія на тих же умовах передала Сербії шість багатоцільових винищувачів Міг-29.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У Белграді вважають цей інцидент порушенням норм міжнародного судноплавства з боку Румунії. За однією з версій, розпорядження заблокувати постачання могло надійти безпосередньо від НАТО.

Крім того, ЗМІ Румунії повідомило, що 30 танків і стільки ж бронемашин російське держава поставляє в Сербію на безоплатній основі.

Також телеканал нагадав, що в 2016 році Росія на тих же умовах передала Сербії шість багатоцільових винищувачів Міг-29.

Нагадаємо, Зеленський відірвався в Одесі без першої леді.

Як повідомляв Знай.ua, у команді Зеленського викрили таємниці ВСУ, прихований потенціал героїв вражає.

Також Знай.ua писав, що Зеленський вирішив навчити "слуг народу" керувати країною.