Міжнародний валютний фонд (МВФ) повідомив про втрати Російської Федерації від санкцій в період з 2014 по 2018 рік.

"Санкції сповільнювали російську економіку в середньому на 0,2 процентних пункти щорічно з 2014 по 2018 рік, підрахували аналітики МВФ. Але найбільший збиток економічному зростанню завдало падіння нафтових цін", – зазначається у звіті про стан російської економіки.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Стало відомо, що негативний ефект від падіння цін на нафту склав у середньому близько 0,65 п. п. Менший вплив на зростання ВВП Росії надали жорстка бюджетна політика (-0,1 п. п.) і стримуюча грошово-кредитна політика Росії (-0,2 п. п.).

"В сукупності всі ці фактори — санкції, нафта, бюджетна та монетарна політика відняли майже 1,2 п. п. від щорічного зростання російської економіки", – йдеться у документі МВФ.

Нагадаємо, що в день введення США другого пакету санкцій по "справі Скрипаля" російський рубль різко обвалився до резервних світових валют.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дональд Трамп підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку зі "справою Скрипалів".

Також портал Знай.uа писав, Росія раптово визнала Крим українським.