У четвер, 20 червня, в Москві проходить пряма лінія з російським президентом Володимиром Путіним.

Цього разу російські громадяни відправили Путіну понад півтора мільйона скарг і запитань. В той же час були запитання і від українців.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Тому президент країни-агресора був змушений робити заяви, які стосуються України та українських громадян. Втім, ці його вислови нічим не відрізняються від звичної риторики – те ж маніпулювання фактами, брехня і перевертання з ніг на голову.

Так, в ході цього заходу Путіну поставили запитання про антиросійських санкції, які було введено через анексію Криму і які сьогодні в Європі збираються продовжувати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У відповідь Путін визнав, що Росія через санкції недоотримала 50 мільярдів доларів. Але тут же заявив, посилаючись на експертні дані" про втрати через обмеження Європи і США – Америка втратила, за його словами, 17 мільярдів, а Євросоюз - 240 мільярдів.

В той же час же Путін почав розказувати, що санкції пішли Росії на користь – економіка почала розвиватись.

"Це змусило нас розвивати ті напрямки, в яких у нас навіть не було компетенції ", - заявив Путін.

Агресор заявив, що нібито в Росії за цей час почав шаленими темпами збільшуватись експорт сільськогосподарської продукції та розвиватись морське двигунобудування.

Разом з тим Путін заявив, що санкції ввели спеціально, щоб стримати ріст економіки і перекинув увагу на Китай.

"Ось Китай не має відношення до Криму і Донбасу (нас ось звинувачують, що ми окупували Донбас, це нісенітниця ...) Але проти Китаю санкції вводять, тому що їх ріст економіки стримують. Подивіться на санкції проти Хуавей ... ", - заявив агресор.

Нагадаємо, у четвер, 20 червня, Рада ЄС офіційно продовжила санкції, введені через анексію Криму Росією. Санкцію продовжено на рік - до 23 червня 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меркель на зустрічі з Зеленським заявила, що з Росії знімуться обмежувальні заходи лише після повернення Криму Україні.

Також Знай.ua писав, в липні 2018 року липня посли країн-членів Євросоюзу узгодили нові списки антиросійських санкцій через дії РФ, які підривають територіальну цілісність і суверенітет України.