У Новій Зеландії виявили скам'янілості найбільшого у світі папуги, який коли-небудь існував на Землі – птах був майже метр у висоту і важив понад сім кілограмів. Про відкриття археології повідомили в популярному науковому журналі Biology Letters, передає CNN.

Скам'янілі рештки мегапапуги були знайдені під час розкопок недалеко від міста Сент Баанс, в регіоні Отаго. Птах жив близько 19 мільйонів років тому, в період Міоцену.

Папуга був близько 90 сантиметрів у висоту і важив трохи більше 7 кг – це майже вдвічі більше попереднього рекордсмена, ще одного представника архіпелагу, - какапо.

"Нова Зеландія добре відома своїми гігантськими птахами", - каже Тревор Ворті, автор дослідження та доцент Університету Фліндерса.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами науковців, досі ніхто не знаходив рештки вимерлого гігантського папуги - ніде.

папуга
папуга

"Геракл, як найбільший папуга коли-небудь, без сумніву, з масивним дзьобом папуги, який міг би розкрити все, що йому захочеться, цілком може пообідати більше, ніж звичайними продуктами для папуг, можливо, навіть іншими папугами", - сказав Майк Арчер, автор дослідження та професор з центру палеонтології, геобіології та земних архівів Університету Нового Південного Уельсу.

Дослідники назвали його Гераклом невимогливим на честь його геркулесових розмірів і сили. Папуга мав масивний дзьоб, що викликає багато питаннь про його раціон.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Безперечно, це забезпечило багатий урожай фруктів, важливих у раціоні Геракла та папуг та голубів, з якими він жив. Але на лісовій підлозі Геракл змагався з адгебілами та провісниками моа", - сказала Сюзанна Хенд, автор дослідження та професор у Університет Нового Південного Уельсу Сідней.

Нагадаємо, копи заарештували папугу-поплічника наркоторговців: "Мамо, поліція".

Як повідомляв "Знай.ua", на вакансію ката у Шрі-Ланці після відновлення там смертної кари подали заявки щонайменше 102 особи.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві молоді люди прямо в центрі міста вирішили жорстко провчити наркодилера, а в результаті потрапили до рук поліції самі.