У світі зараз гостро стоїть питання про те, як боротися з вельми небезпечним супергрибком-вбивцею. Світова громадськість такою назвою охрестила дріжджі. Даний мікроорганізм вбиває в різних частинах Землі.

В ефірі одного з українських телеканалів експерти розповіли, чи він може дістатися в Україну і як з ним боротися.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Інфекція

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Відомо, що в західній пресі останнім часом чимало повідомлень про грибок, який вбиває пацієнтів по всьому світу. На нього не діють відомі ліки, а температурний бар'єр, який раніше захищав людину від грибкового зараження, йому не страшний.

Candida auris є першим прикладом нового патогенного гриба, що виникає внаслідок глобального потепління, викликаного людиною.

У лабораторії київської обласної лікарні виявити небезпечний грибок готові - мають спеціальний бактеріологічний аналізатор. Втім, досі бачили новий грибок лише в наукових виданнях. В Україні білих ще не фіксували. Кажуть, його легше запобігти, ніж лікувати - антибіотиків, які можуть йому протистояти, в світі не більше двох. Але і їх призначають в критичних випадках. Людям з міцним імунітетом його боятися нічого. Та й передається він перш за все вже хворим з медичного обладнання.

Нагадаємо, небезпечна хвороба нещадно косить українців: лише за тиждень - 300 жертв.

Як повідомляв Знай.uа під Дніпром виявили смертоносну знахідку, цілі райони на карантині.

Знай.uа писав, Комаровський попереджав: українців атакує страшна епідемія, лікарі б'ють на сполох.