Європейський союз розробляє єдине керівництво "по ідентифікації і можливому невизнанню" паспортів РФ, які видали жителям окупованих територій сходу України.

Про це повідомляє DW.

За інформацією видання, документ також регулюватиме питання видачі віз, заявки на які подадуть в Російській Федерації або в Україні жителі Донбасу з російськими паспортами. Представник Європейського Союзу підкреслив, що невизнання паспортів знаходиться в компетенції держав-членів ЄС.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, у квітні цього року президент Росії Володимир Путін видав указ, який спрощує порядок надання громадянства РФ для жітелів так званих "ДНР" і "ЛНР".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також Путін заявив, що Росія може спростити отримання громадянства не лише для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу, але і для всіх українців.

На це жорстко відреагували не лише в України, а й в Європі.

У свою чергу ЄС вважає указ глави Кремля підривом суверенітету України, порушення Мінських домовленостей та причиною для глобального занепокоєння.

У травні Кабінет міністрів України схвалив рішення про визнання незаконними паспортів Російської Федерації, які видаватимуть жителям тимчасово окупованих територій України, перш за все, Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент вважає, що Україні необхідно взяти на себе обов'язок по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, Трамп насправді ставиться до України.

Також Знай.uа повідомляв, що Зеленський зателефонував Путіну після вбивства наших воїнів окупантами на Донбасі.