В Європі підвищення пенсійного віку є нормальною практикою.

Наприклад, у Німеччині за останні десять років вік виходу на пенсію підвищували кілька разів. До 2030 року на пенсію можна буде вийти тільки в 67 років і жінкам, і чоловікам.

В Європі такі реформи вводять повільно і поступово. Німецький інститут економічних досліджень у Берліні (DIW) і зовсім вважає, що планку потрібно підвищити до 70 років, так як тривалість життя зросла, а населення стрімко старіє.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

ХДС/ХСС, блок правоцентристських політичних партій в Німеччині, пропонував створити залежність між пенсійним віком і передбачуваною тривалістю життя. Ця формула на практиці реалізовуватиметься наступним чином: якщо передбачувана середня тривалість життя зросла на рік, то вік виходу на пенсію підвищиться на півроку.

В Данії теж вирішили підвищити вік виходу на пенсію. У наступні десять років його змінять з 65 до 67 років. В 2032 році вік може скласти вже 72 роки. До цього пенсійний вік збільшили з 60 до 66 років.

А в Норвегії чоловіки виходять на пенсію в 67 років, а жінки в 64 роки. У 2030 вже всі громадяни повинні виходити на пенсію в 67 років.

В Європі пенсійний вік підвищують з двох причин. По-перше, зростає тривалість життя населення. По-друге, зараз намагаються економити кошти пенсійної системи і оздоровити державні фінанси, так як проблем в економіці стає тільки більше.

З тими темпами старіння, які є зараз, може вийти так, що приблизно через 30 років в Європі буде не на що утримувати пенсіонерів.

Данія в даний момент посідає 46 місце зі смертності і 190 по народжуваності. А в Німеччині дефіцит народжуваності зріс до 150-180 тисяч в 2018 році.

Нагадаємо, раніше Вінницьких пенсіонерів обібрали в банку, цинізм вражає: змушували жертв "дякувати".

Також Знай.uа писав, що Ураган "Доріан" набирає сили: влада почали негайну евакуацію, на кону тисячі життів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що нардепам жорстко нагадали про зарплату, космічні суми: "Не менше 100 тисяч...".