У 2017 році Сполучені Штати Америки таємно вивезли з РФ цінного агента, який був впроваджений в уряд країни. Про це повідомляє CNN. Його ім'я не називають з міркувань безпеки.

Слід підкреслити, що рішення було прийнято в тому числі з-за побоювань, що Трамп "неодноразово неправильно звертався c секретними розвідданими" і міг сприяти викриттю шпигуна.

Таким чином, причини негайно вивезти агента з'явилися після зустрічі Трампа з главою російського МЗС Сергієм Лавровим і Сергієм Кисляком, який на той час обіймав посаду посла Росії в США. Переговори відбулися в травні 2017 року і стосувалися діяльності терористичної організації "Ісламська держава" в Сирії.

Тоді американський лідер розкрив росіянам секретні дані і, хоча вони не стосувалися шпигуна в РФ, співробітники розвідки забили тривогу через ймовірну небезпеку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До того ж, через кілька тижнів після прийнятого рішення про вивезення інформатора з РФ, Трамп на полях саміту G20 в Гамбурзі провів зустріч тет-а-тет з Володимиром Путіним, а потім вилучив запису перекладача. Це посіяло великі сумніви у американців.

При цьому, про існування агента знало обмежене число співробітників уряду США і спецслужб. За словами одного зі співрозмовників ВИДАННЯ, цей шпигун був одним з найважливіших джерел у Кремлі і відновити таку передачу даних буде майже неможливо.

Варто відзначити, що даний вивезення шпигуна є надзвичайним заходом, до якого вдаються лише тоді, коли підозрюють, що він знаходиться в небезпеці.

Нагадаємо, що в Запоріжжі схопили шпигуна Путіна.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, якісь люди виїхали в Росію в результаті обміну.

Також портал Знай.ua писав, що російський найманець поширював у Сєвєродонецьку путінську пропаганду.