Випускниця факультету дизайну Сассекського університету Люсі Хьюз придумала, як можна корисно використовувати рибні відходи. Вона робить з нього біопластик, який розкладається за кілька тижнів.

Як відзначається, дівчина придумала створювати біопластик з червоних водоростей і протеїну, що виділяється з риб'ячої луски. З відходів, що утворюються при обробленні однієї атлантичної тріски, за підрахунками британки, можна зробити 1400 пакетів з біопластика.

Матеріал винахідниця називається MarinaTex. На вигляд він не відрізняється від звичайного пластика, але набагато міцніше і безпечніше. До того ж MarinaTex розкладається в ґрунті за 4-6 тижнів.

За винахід Хьюз нагородили премією Джеймса Дайсона, якою відзначають досягнення в промисловому дизайні. Разом з сертифікатом вона отримала 10 тисяч фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що країнська драма "Додому" боротиметься за "Оскар"

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лукашенку залишилося недовго, цей діагноз приголомшив всю країну

Також "Знай.ua" писав, що Міккі Рурк висловив бажання спочити на українській землі біля чужого дідуся