На мисі Геллера в Арктиці агресивні моржі атакували й втопили гумовий десантний катер російських військових. Про це йдеться у прес-релізі Географічної організації.

"Човен затонув, але трагедії вдалось уникнути завдяки оперативним діям командира загону", – сказано у повідомленні.

В народі кажуть, що собаки відчувають поганих людей. Очевидно, арктичні моржі теж не пальцем роблені, адже при висадці на мисі Геллера група дослідників Комплексної експедиції Північного флоту за участю Центру Російського географічного товариства на Північному флоті, наукової і медіагрупи РГТ потрапила під "гарячу руку" моржихи. Ймовірно, вона це зробила, побоюючись за своїх дитинчат. Човен пішов на дно. Всі учасники висадки благополучно дісталися до берега.

У плаванні на віддаленому архіпелагу Земля Франца-Йозефа росіяни використали буксир військового флоту "Алтай". Однак для сходження на берег застосували десантні гумові човни. Північний флот повідомляє про цю ж експедицію, але коротко згадує, що під час висадки на мисі Геллер на групу дослідників напала самка моржа, що оберігала своїх дитинчат.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Військові, які керують безпілотниками сфотографувались поряд з групою моржів на пляжі. Але у тексті немає навіть згадки про те, що катер затонув. Лише підкреслюють, що "серйозних неприємностей вдалось уникнути завдяки чітким і злагодженим діям військових Північного флоту, які не змогли відібрати човен у тварин, не нанісши їм шкоди".

Нагадаємо, в Антарктиді знайшли підземне місто-привид: ховалися прибульці або персонажі Лавкрафта.

Як повідомляв раніше Знай.ua, вчені заніміли від знахідки. Що відкрила ареологам велика вода.

Також портал Знай.ua писав, що вчені розповіли, як рослини з Чорнобиля ристосуались до нових умов існуваня.