У четвер, 26 вересня, у турецькому Стамбулі відбувся сильний землетрус. Свідки катаклізму публікують у мережі перші відео руйнувань туристичного міста.

Місцева влада вже повідомила, що як мінімум вісім людей постраждало в результаті землетрусу на заході Туреччини.

Також відомо, що епіцентр землетрусу перебував за 68 кілометрів на захід від Стамбула, на глибині 12 кілометрів під землею. Під час першого поштовху відбулося 17 афтершоків. Є ймовірність, що вони не останні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Через буйну стихію потріскалося багато будівель і доріг, а з мечеті в західному районі Стамбула Авджилар обвалилася верхівка мінарету. Крім того, у всіх навчальних закладах скасовані заняття.

До речі, 24 вересня неподалік від Стамбула теж фіксувався землетрус. Його епіцентр був біля берега Мармурового моря, але поштовхи сягали до міста.

Нагадаємо, що у Західній Атлантиці тропічний шторм Умберто переріс в ураган. Основний удар припав по Бермудських островах.

Як повідомляв портал Знай.uа, нищівний ураган Доріан ознаменував початок кінця для всього людства.

Також портал Знай.uа писав, що поблизу столиці Тирані (Албанія) стався потужний землетрус. Підземні поштовхи магнітудою 5,6 бали сколихнули всю країну.