В Італії влада закрила дороги й евакуювали жителів гірських притулків після попередження про можливе обвалення частини льодовика на горі Монблан. Сотні тисяч кубометрів льоду нависло над містом.

За словами місцевих чиновників, близько 250 000 кубометрів льоду можуть відколотися від льодовика Планпанс'є на масиві Гранд-Жорас, повідомляє ВВС.

На італійській ділянці Монблана через глобальне потепління пришвидшилося танення високогірних льодовиків.

24 вересня мер Курмайора Стефано Мізероккі розпорядився перекрити дороги в Валь Ферре на італійській стороні Монблана після того, як експерти попередили, що ділянка льодовика рухається зі швидкістю 50—60 см на день.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Мізероккі сказав, що для житлових районів і туристичних обʼєктів загроз немає, але гірські притулки в районі Рошфор евакуюють. «Ці явища ще раз показують, як гори переживають період серйозних змін клімату», — заявив мер.

Експерти з регіонального уряду Валле-дʼАоста і Fondazione Montagna Sicura заявили, що наразі неможливо точно передбачити, коли може обрушитися льодова маса.

Виділена жовтим кольором частина льодовика може зійти у будь-який момент

Нагадаємо, танення льодовиків може призвести до катастрофи глобального масштабу не через сотні років, а вже в найближчому майбутньому

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені розкрили льодяну таємницю Землі

Також Знай.ua писав, в Канаді танення арктичних льодів оголило ділянку землі, яка залишалася прихованою більше 40 тисяч років.