Грузини обожнюють волоський горіх, проте його виробництво на місті не відповідає потребам сучасного ринку. Імпорт цього продукту до східної країни за останні три роки збільшився у 3 рази та склав $5,061 млн, передає east-fruit.com.

Найбільше волоського горіха з України відправляється до Грузії - 93%, до Узбекистану - 4,1%, в Киргизстан - 1,9%, Китай – 0,8% і ОАЕ – 0,2%.

Грузинські фермери переконані, що дуже скоро ця картина докорінно зміниться, а внутрішній попит забезпечить кількість горіха, виробленого в країні.

Як повідомляє Міністерство захисту навколишнього середовища і сільського господарства Грузії, за 2015 рік в країні було висаджено близько 1 572,4 га садів мигдалю і волоського горіха, із них волоський горіх становить більше 60%.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Наразі офіційна статистика повідомляє, що імпорт волоського горіха з України збільшується із року в рік. У той же час, Україна продовжує залишатися основним торговельним партнером в 2018 р., як і в 2016-2017 рр.

Нагадаємо, Комаровський розповів, коли можна давати дітям солодощі.

Раніше Знай.ua повідомляв, дієтологи назвали найкращі напої для ідеальної фігури.

Також Знай.ua писав, експерти розповіли, якої шкоди може завдати туш і як цього уникнути.