Російський письменник В'ячеслав П'єцух помер на 73-му році життя, повідомив у Facebook його друг літератор Володимир Салимон. Про смерть письменника також повідомив російський ПЕН-центр, членом якого був П'єцух, на сторінці в Facebook.

"Сьогодні вночі помер Слава П'єцух, мій дорогий друже", - написав Салимон.

П'єцух був членом Спілки письменників СРСР з 1988 року. Його найвідоміші твори – "Веселі часи", "Нова московська філософія" і "Передбачення майбутнього". Будучи істориком за освітою, у своїх творах він пов'язував відомі історичні події з абсурдними ситуаціями.

Його дружина Ірина Юхимович сказала, що причиною смерті став цироз печінки.

За словами Юхимович, похорони письменника пройдуть 1 жовтня в селі Никифоровское (Тверська область, Зубцовский район), де він любив жити.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Ще десять днів тому ми туди їздили, він був за кермом", - додала вона.

Як відомо, П'єцух народився 18 листопада 1946 року. Він закінчив Московський державний педагогічний інститут, після чого десять років працював шкільним вчителем.

З січня 1993 по липень 1995 року він був головним редактором журналу "Дружба народів". Його твори друкувалися в багатьох журналах. Він також є автором книг "Нова московська філософія", "Мистецтво існування", збірки "Життя чудових людей" та інших.

Нагадаємо, що помер американський актор Данго Нгуєн, якому найбільшу славу принесла роль у серіалі "Ходячі мерці".

Як повідомляв портал Знай.uа, користувачі мережі випадково поховали легендарного американського актора Клінта Іствуда. Зазначалося, що він пішов з життя нібито від серцевого нападу під час зйомок.

Також портал Знай.uа писав, що 27 серпня померла відома радянська і російська акторка Людмила Мальцева.