У столиці Білорусі Мінську тривають акції протесту. Так, на площі Свободи зібрався так званий "мітинг за незалежність". Його учасники протестують проти інтеграції з Росією.

Про це повідомляє видання Радіо Свобода.

Мітинг ініціював опозиціонер Микола Статкевич в рамках передвиборних пікетів кандидатів в депутати. Взяти участь у заході прийшли близько 100 осіб.

Громадяни Білорусі вважають, що країна втратить свою незалежність через угоду з російським урядом про економічну інтеграцію. Відповідна угода передбачає часткове об'єднання їхніх економічних систем до січня 2021 року, створення єдиних Податкового та Цивільного кодексів, єдиного зовнішньоторговельного режиму, а також централізованого регулювання паливної сфери та інших галузей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Зазначимо, що на початку вересня 2019 року Росія та Білорусь погодили програму економічної інтеграції двох країн. Президент Білорусі Александр Лукашенко непрямо підтвердив наявність узгодженої програми спільних дій. Водночас Лукашенко запевняє, що Білорусь не втратить свою незалежність.

Нагадаємо, кортеж Лукашенка і Зеленського змусив українців замислитися, далеко не велосипед: відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський і Лукашенко висміяли Путіна в прямому ефірі: "Старий лис знає щось", відео.