Розвідувальні служби принаймні чотирьох єаропейських країн виявили абсолютно секретний підрозділ ГРУ Генштабу Росії, діяльність якого пов'язана з дестабілізацією ситуації в Європі, пише "New York Times".

"Спочатку відбулася дестабілізаційна кампанія в Молдові, після чого було отруєння торговця зброєю в Болгарії, а потім зірваний переворот у Чорногорії. У минулому році була здійснена спроба вбивства колишнього російського шпигуна у Британії за допомогою нервового агента. Хоча в операціях були відбитки відбитків російських спецслужб, влада спочатку розглядала їх як поодинокі, непоєднані напади", - інформує американська газета.

При цьому наголошується, що ця група під умовною назвою "частина 29155" діяла принаймні десять років, але західні спецслужби виявили її існування тільки недавно. Як інформує видання, цю інформацію підтверджують розвідувальні служби чотирьох західних країн. Однак вони не можуть чітко спрогнозувати, де в наступний раз проявлять себе російські оперативники.

Нещодавно нашуміла історія в США про 66-річного росіянина Сергія Скрипаля. Він потрапив до лікарні з важким отруєнням 4 березня 2018 року. З ним була його донька. Британська розвідка назвала Росію причетною до отруєння. Тоді США та країни ЄС прийнли кардинальні міри безпеки і вислали російських дипломатів через отруєння Скрипаля.

Поліцейський Вілтшира був одним з перших, хто прибув на місце отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. У нього виявили ознаки впливу токсину "Новичка" у дуже незначній кількості.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

поліція США
поліція США

В NYT уточнюють, що діяльність такого штибу цілком вписується в "гібридну війну", яку веде Путін проти Заходу. Вона поєднує пропаганду, хакерські атаки і дезінформацію, а також відкрите військове протистояння.


поліція США
поліція США

Зараз західні силовики дійшли висновку, що ці операції та, можливо, багато інших, є частиною скоординованої та тривалої кампанії з дестабілізації Європи, здійсненої елітним підрозділом всередині російської розвідувальної системи, кваліфікованим у підривах, диверсіях та вбивствах.

Нагадаємо, Росія збрехала Міжнародному трибуналу: "Вони офіційно доповіли..."

Раніше Знай.ua писав, у Зеленського придумали дієве покарання кнопкодавам і прогульникам в Раді.

Також портал Знай.ua писав, що в Тихому океані військово-морські сили США провели випробування нової ракети. Випробування крилатої ракети NSM пройшли неподалік від острова Гуам.