У грудні в Осло пройде церемонія вручення Нобелівських премій. Так, лауреатом Нобелівської премії миру став прем'єр-міністр Ефіопії Абий Ахмед Алі.

Премію присудили "за зусилля у досягненні миру і міжнародного співробітництва і, зокрема, за його рішучу ініціативу завершити прикордонний конфлікт з сусідньою Еритреєю".

Влітку 2018 року лідери Ефіопії та Еритреї підписали декларацію, яка проголошує, що "стан війни, котрий існував між двома країнами, закінчився". Так завершився один із найкривавіших міждержавних конфліктів в Африці.

"Мир не виникає від дій однієї сторони. Коли прем’єр-міністр Абій простягнув руку, президент Афеверкі (глава Еритреї Ісайяс Афеверкі, – ред.) пішов назустріч і допоміг оформити мирний процес між двома країнами. Нобелівський комітет сподівається, що мирна угода допоможе домогтися позитивних змін для всього населення Ефіопії та Еритреї", – наголошується в повідомленні.

Конфлікт між Еритреєю та Ефіопією тривав з 1998 по 2000 роки і полягав у питанні контролю над спірними прикордонними територіями, його жертвами стали десятки тисяч осіб. Прем'єр-міністр Ефіопії й президент Еритреї Ісайяс Афеворки уклали мирний договір і домовилися співпрацювати у декількох сферах, зокрема в економічній.

Абий Ахмед Алі - перший прем’єр-міністр країни, що належить до народу оромо, і перший ефіопський лауреат Нобелівської премії. Премія в 9 мільйонів шведських крон (близько 900 тис. доларів США) буде вручена прем’єру Ефіопії в Осло в грудні.

Нагадаємо, нічого не знаю, "обіймашки" в студію: маленький син ведучої перервав ефір ніжностями, весь світ у захваті.

Як повідомляв Знай.uа, кинула чоловіка заради роману з жінкою: у мережу злили свіжі фото зірки "Сексу у великому місті".

Також Знай.uа писав, наречена Добриніна Квіткова показала оголене тіло, дуже пікантно: "Це нормально?".