Нобелівську премію з економіки у 2019 році присудили американцям Абхіджіту Банерджі, Майклу Кремера і француженці Естер Дюфло.

Премію цьогоріч присудили "за експериментальний підхід до зниження глобального рівня бідності". Про це інформує Нобелівський комітет в понеділок, 14 жовтня.

Повідомляється, що премія була присуджена індійсько-американському досліднику Абхіджіту Банерджі, француженці Естер Дюфло і американцеві Майклу Кремера.

Як пояснили в Нобелівському комітеті, лауреати представили новий підхід до того, як отримувати надійні відповіді на питання про найкращі шляхи боротьби зі світовою бідністю. Це розділяє проблему на дрібніші питання, які можна вирішити.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

До слова, 46-річна Дуфло стала наймолодшою ​​лауреаткою Нобелівської премії з економіки. Вона отримала ступінь магістра історії та економіки, викладає економіку розвитку та боротьбу з бідністю в Массачусетському технологічному інституті.

Шведські експерти кілька років поспіль передбачали, що француженка Естер Дюфло може стати лауреатом Нобелівської премії.

Банерджі - чоловік Дуфло. Він народився в Індії, і зараз працює професором в тому ж інституті.

Кремер - американський економіст, який працює професором з розвитку громад. Цю посаду створили в Гарварді на гроші Фонду Білла і Мелінди Гейтс.

Нагадаємо, що премія з економіки була заснована Банком Швеції і вручається з 1969 року. Вона закриває "нобелівський тиждень", протягом якого оголошують імена лауреатів.

А саме нагородження лауреатів відбудеться в урочистій обстановці 10 грудня - у день смерті Альфреда Нобеля.

Розмір Нобелівської премії в кожній номінації - 9 мільйонів шведських крон (близько 913 тис. Доларів).

Нагадаємо, Нобелівську премію з медицини присудили Редкліффу.

Як повідомляв портал Знай.ua, нобелівський лауреат розвіяв мрії про міграцію на іншу планету.

Також Знай.ua писав, володарку Нобелівської премії не прийняла Вікіпедія.