Британські вчені зробили сенсаційні відкриття щодо домашніх улюбленців, а точніше про собак. Відтак, стало відомо, чому іноді песики схожі на дітей, та як можуть маніпулювати власними господарями.

Як відзначається, секрет милого "погляду цуценяти" вчені намагалися розгадати вже тривалий час. Однак, нове дослідження, яке опубліковане у Proceedings of the National Academy of Sciences, розкрило деякі карти. Так, відзначається, уся справа у еволюційному процесі. Сенсаційного висновку вдалося отримати команді учених Центру вивчення поведінки собак Портсмутського університету.

Дослідники з'ясували, що структура обличчя собак набагато більше пристосована до формування складних виразів, ніж у вовків. Вони навіть мають спеціальні м’язи, що допомагають їм піднімати внутрішні куточки брів та змінювати вираз обличчя. Дослідники припускають, що цю здібність пухнасті розвинули спеціально для того, щоб комунікувати зі своїми господарями.

Відтак, вчені дійшли ще до одного висновку, що за допомогою цих м'язів песики не тільки можуть розширити свій погляд, а й ліпше знайти спільну мову з людьми. Це пояснюється тим, що таким чином пухнасті стають більш схожими на людських дитинчат, що "активує" батьківський інстинкт.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Це підтверджують й висновки нового дослідження. Так, автори праці зазначають, що з притулків набагато частіше забирають тих тварин, що здатні змінювати вираз обличчя.

"Ці м’язи розвинулися унаслідок одомашнення, однак із великою ймовірністю це сталося тому, що вони давали собакам перевагу протягом спілкування з людьми", – зазначив у коментарі The Atlantic Браян Гейр, очільник Центру вивчення поведінки собак Університету Дьюка.

Тож здатність собак імітувати цей людський вираз обличчя, ймовірно, змушує господарів своєю чергою виявляти емоції, які зазвичай не виникають у нас під час взаємодії з іншими тваринами.

Нагадаємо, раніше вив по-вовчому: на Прикарпатті виявили маленького мауглі

Як повідомляв портал "Знай.ua", 5-річного Мауглі під Івано-Франківськом тримають в сараї

Також "Знай.ua" писав, що вив по-вовчому і не впізнавав людей, франківські чиновники відхрестилися від маленького Мауглі