Паризький зоопарк заявив про відкриття нового загадкового організму під назвою "Blob" ("Слиз"). Це щось зеленувате, схоже на гриб, але поводить себе як тварина.

За словами вчених, у слизу немає рота, очей і шлунка, але організм може знаходити їжу, поглинати її і перетравлювати. У нього 720 стетей, він може пересувати і відновлюватися - якщо її розрізати, через півхвилини вона вже буде як новенька.

За словами директора Паризького музею природної історії Девіда Бруно, слиз - це справжня загадка природи. Вчені не можуть зрозуміти, як він може вчитися без мозку, причому, один слиз може передавати занния іншому.

Популярні новини зараз
Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається Пенсіонерам розширюють соціальні послуги: що можна отримати Відключення світла: коли чекати повернення графіків Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

"Ми точно знаємо, що це не рослина, але сумніваємося, тварина це чи все ж грибок. Для гриба він поводить себе дуже дивно", - заявив Бруно.

Слиз назвали на честь однойменного науково-фантастичного хоррору 1958 року.

Нагадаємо, українка Марина В'язовська вирішила завдання, над яким математики всього світу билися 400 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, на архівному фото 1943 року помітили туриста з майбутнього.

Також портал Знай.ua писав, вчені досліджують сліди доісторичного бульдозера.