В ході розкопок у Греції археологи натрапили на останки людей, які населяли острів Наксос близько 200 000 років тому. Це сенсаційне відкриття змінило погляд на історію, оскільки досі вважалося, що острів був заселений лише 9 000 років тому.

Виявлені під час розкопок в Греції рештки ставлять під сумнів теорії пересування людини в Середземноморському регіоні та маршрути, за якими наші предки прийшли з Африки в Європу.

У Греції археологи знайшли останки древніх людей

Відкриття зроблене групою вчених археологічного проекту Stelida Naxos. Спеціалісти довели, що територію острова заселяли неандертальці і та інші ранні види людини. Згідно попередніх досліджень вчені дотримувалися думки, що першими людьми, які населяли Наксос, були сучасні люди виду Homo sapiens.

Макет неандертальця

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як аргумент на користь цієї теорії вчені висували те, що для переміщення людей потрібні були кораблі, які неандертальці нібито не могли збудувати.

Нагадаємо, раніше вчені розкрили таємницю Мадагаскару

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Марокко знайшли рештки монстра, якому більше 360 мільйонів років

Також "Знай.ua" писав, що в Антарктиді відшукали накопичення радіоактивного хлору