Колишній глава Пентагону Джеймс "Скажений пес" Маттіс іронічно відповів на критику з боку президента США Дональда Трампа. Раніше президент США назвав його "найбільш переоціненим генералом". Відповідне заявление Мэттис зробив сьогодні, 18 жовтня, на урочистому вечорі в Нью-Йорку.

Маттіс, критично відреагував на рішення президента Дональда Трампа на зустрічі з американськими законодавцями, що Маттіс "найбільш переоцінений генерал світу". Як відомо, генерал подав у відставку через рішення президента США вивести американські військові підрозділи з Сирії.

Джеймс Маттіс під час свого виступу на засіданні Фонду Альфреда Сміта, відповів на закиди Дональда Трампа на його адресу.

"Нарешті я досяг величі. Я не тільки найбільш переоцінений генерал, я самий переоцінений у світі", – сказав він під сміх присутніх і порівняв себе з голлівудською актрисою Меріл Стріп.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У своєму листі він закликав військових і цивільних колег зберігати віру в Америку і не залишати союзників своєї країни.

"Для мене честь, що Дональд Трамп так про мене думає, тому що він також назвав Меріл Стріп найбільш переоціненою актрисою. Думаю, я – Меріл Стріп серед генералів. Для мене це звучить добре", – сказав Маттіс.

Маттіс звернувся в Білий дім з заявою про відставку і намагався переконати Трампа – не вдаватися до такого кроку. Проте нічого не вийшло. Тож відставка Маттіса сталася після того, як він виступив проти планів Трампа повністю вивести американські війська з Сирії.

Трамп Маттіса так і не послухав і приймати його відставку не хотів. Тоді наполегливий Маттіс повернувся в Пентагон і попросив розповсюдити по міністерству 50 копій його лист про відставку.

Нагадаємо, раніше гнівного листа Трампа Ердогану випадково втратив "гриф секретності": "Не будь дурнем!".

Також Знай.uа писав, що в Конгресі США назвали можливу дату імпічменту Дональда Трампа.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що легендарний містик озвучив пророцтво про Третьої світової, винен Трамп: все живе під загрозою.