Американцям та полякам знадобиться два тижні для прориву оборони Росії в Калінінградській області і ще стільки ж, щоб утримати завойовані позиції, поки прибуде підкріплення НАТО. Про це йдеться в доповіді американського дослідницького фонду Jamestown Foundation.

При можливому військовому конфлікті з Росією війська НАТО зможуть захопити Калінінград і Калінінградської області.

В НАТО зробили гучну заяву щодо Донбасу
В НАТО зробили гучну заяву щодо Донбасу

Доповідь "Як захистити балтійські держави" написав старший науковий співробітник фонду Річард Хукер. Документ свідчить, що спершу Росія зможе убезпечити Калінінградську область за допомогою розвиненої системи протиповітряної і протиракетної оборони в регіоні, при цьому у союзників по НАТО там мало літаків. Але, якщо Польща підсилить присутність сухопутних військ поруч з Калінінградською областю, Росія не витримає натиску і відступить.

війська НАТО
війська НАТО

Для реалізації такого плану потрібно також наростити чисельність збройних сил Литви, Латвії та Естонії. Керувати діями, як припускають автори доповіді, будуть США.

Сценарій, описаний у доповіді, базується на припущенні, мовляв агресором виступить Росія. Путін одночасно накаже атакувати Естонію і Латвію під приводом захисту національних меншин, а також нападе на Литву та Польщу, щоб встановити сухопутний зв'язок з Калінінградською областю.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, в НАТО зробили гучну заяву щодо формули Штайнмайера.

Як повідомляв портал Знай.uа, тисячі добровольців висунули жорсткий ультиматум Зеленському.

Також Знай.uа писав, що керівництво НАТО напередодні розведення сил на Донбасі приїде в Україну: "Кораблі увійдуть в...."