Консульство Угорщини в Ужгороді попередило охочих відвідати країни Євросоюзу про посилення контролю на пунктах перетину кордону. Відповідно, час очікування в черзі може зрости. Більш ретельно будуть перевіряти багаж всіх подорожуючих.

Такі жорсткі міри пов'язані з недопущенням на територію ЄС харчових продуктів, органічної продукції, засобів захисту рослин та тварин тощо, які не мають відповідних сертифікатів. Це робиться для запобігання потраплянню на територію ЄС шкідників, що здатні спричинити економічні та екологічні збитки.

Угорщина посилить контроль на кордонах

Національна сільськогосподарська палата Угорщини повідомила про те, що згідно з Регламентом 2017/625 Європейського парламенту та Ради Європи буде максимально обмежено імпорт рослинної продукції без відповідних сертифікатів.

Передбачається спільне проведення контролю на великих пунктах пропуску митними органами разом з представниками фітоінспекції. Детальний список заборонених для перевезення на територію Угорщини продуктів буде оприлюднено наприкінці року.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Угорщина посилить контроль на кордонах

Раніше такі обмеження поширювалися лише на м'ясну продукцію у зв'язку з високим ризиком розповсюдження африканської чуми свиней.

Нагадаємо, раніше в Угорщині перекинувся автобус з українцями

Як повідомляв портал "Знай.ua", стали відомі країни, друге громадянство з якими хоче схвалити українська влада

Також "Знай.ua" писав, що у Словаччині затримали 12 нелегалів, які їхали із Закарпаття у маленькій автівці