Британська королева Єлизавета II є монархом Сполученого Королівства, Канади, Австралії й низки інших країн та користується суверенним імунітетом.

Виявляється, королева може вчинити будь-який злочин практично у будь-якій точці світу на законних підставах. І жодної відповідальності за це не понесе. Пояснюється це тим, що Єлизавета II користується як суверенним, так і дипломатичним імунітетом.

Британська королева Єлизавета II та принц Філіп

Дипломатичний імунітет надзвичайно широкий за своїми масштабами, і людина, захищений ним, дійсно може безкарно скоювати злочини. Правоохоронні органи жодної країни не мають права затримувати королеву.

Завдяки суверенному імунітету, британська королева не може бути притягнута до суду, примушена до подачі показань у відкритому суді та допиту поліції. Що цікаво, королеву навіть не можуть арештувати, оскільки технічно жоден арешт не може бути проведений "у присутності монарха" без його згоди.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Британська королева Єлизавета II та принц Чарльз

Водночас, якщо є бажання, королева може помилувати будь-якого злочинця. Королева є абсолютним авторитетом не лише для всієї поліцейської системи Великобританії, але й для збройних сил. Кожен військовий дає клятву вірності Єлизаветі II, і саме слово монарха буде останнім в будь-яких військових питаннях.

Монарх втрачає свій імунітет лише якщо відрікається від престолу. Після цього його можна арештовувати, допитувати й судити. Проте лише за ті злочини, які він накоїть після зречення.

Британська королева Єлизавета II та принц Чарльз

Щоправда Єлизавета II анітрохи не користується своїми необмеженими можливостями. Більш того, на офіційному сайті Британської монархії зазначається, що:

"Хоча цивільне і кримінальне судочинство не може бути порушено проти Суверена, як особи відповідно до законодавства Великобританії, Королева намагається, щоб усі її дії здійснювалися в суворій відповідності з законом". Сайт Британської монархії

Британська королева Єлизавета II

Нагадаємо, раніше британський співак Елтон Джон проговорився про скандальну сцену за участю Єлизавети II

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єлизавета II приголомшила світ несподіваним образом

Також "Знай.ua" писав, що показали, як змінювався стиль королеви Британії за роки правління