У мережі з'явилися фото і відео з ліквідації ватажка "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді. Кадри розмістило CNN, передає Politeka.

На них можна побачити, як американські війська ведуть вогонь з різних сторін, у той час, поки їх вертольоти наближаються до місцезнаходження терориста.

Керівник центрального командування США генерал Френк Маккензі заявив, що особу вбитого ватажка ИГИЛ вже підтвердив тест ДНК.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Маккензі пояснив у коментарі журналістам, що не готовий підтвердити, що аль-Багдаді "скиглив і плакав" перед вирішальним ударом.

Однак стало відомо, що перед ліквідацією ватажок ИГИЛ "заліз у тунель з двома дітьми і підірвав себе, поки його люди знаходилися на землі".

Відомо, що дітям було по 12 років.

Ліквідувати терориста номер один американським військовим допомогла розвідка Іраку. Спецоперація проводилася в провінції Ідліб (в 10 км від кордону з Туреччиною). У справі були задіяні 12 вертольотів. У результаті, загинули 9 чоловік, включаючи Абу Бакра аль-Багдаді, одного з нижчих лідерів ІГ Абу Ямаана, а також трьох дітей і двох жінок.

Нагадаємо, спійманий найнебезпечніший терорист світу, і це не Путін.

Як повідомляв Знай. ua, бойовики ИГИЛ терміново змінили ватажка після ліквідації попередника.

Також Знай. ua писав, що у мережі показали нелюда забрав понад 200 життів.