Увечері 6 листопада, середа, в ЗМІ з'явилася інформація, що в аеропорту "Схіпхол" в Амстердамі, столиці Нідерландів, сталася НП - невідомий захопив пасажирський літак.

Літак в Схіпхолі, @BRamezanpour
Літак в Схіпхолі, @BRamezanpour

Авіалайнер Air Europa, який прямував до Мадрида, столиці Іспанії, захопив зловмисник з ножем, як повідомляли іноземні ЗМІ. Проте, офіційного підтвердження ця інформація не отримала.

НП в Схіпхолі, @AnalystDutch
НП в Схіпхолі, @AnalystDutch

Попри те, що підтвердження не було, поліція оголосила НП, а журналістам сказали, що йдеться про: "Підозрілу ситуацію на борту одного з літаків". Пізніше в аеропорт прибули пожежні машини і швидкі, а у мережу люди почали публікувати фото і відео.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

НП в Схіпхолі, @AnalystDutch
НП в Схіпхолі, @AnalystDutch

Люди чекають на літак, @AnalystDutch
Люди чекають на літак, @AnalystDutch

Правоохоронці повідомили, що авіалайнер вдало покинув екіпаж і пасажири і зазначили, що: "Розслідування триває".

НП в Схіпхолі, @AnalystDutch
НП в Схіпхолі, @AnalystDutch

Air Europa після того, як серед людей почалася паніка, розповіли, що насправді ніякого зловмисника не було на борту - в літаку відбулося помилкове спрацьовування сигналізації. На кнопку сигналізації натиснув пілот. Про це вони розповіли у своєму Twitter:

"У рейсі Амстердам - Мадрид сьогодні було помилково активовано попередження, яке запускає протоколи про викрадення літаків в аеропорту. Нічого не сталося, всі пасажири в цілості й захищеності, чекаючи на польот найближчим часом".

Скріншот з Twitter

В авіакомпанії вибачилися перед пасажирами і додали, що подібний інцидент може в майбутньому стати: "Хорошою практикою, якщо якимось чином відбудеться реальна подія".

Нагадаємо, раніше rарма Шереметьєво переслідує росіян: Boeing 777 із сотнями пасажирів помотлошило просто в небі.

Також Знай.uа писав, що Естонія розвернула літак з російським топ-чиновником на борту.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що МАУ загрожує банкрутство: українці можуть залишитися без найбільшого авіаперевізника.